Lace Sweater

Je kent dat ook vast wel. In je hobbyhoek liggen altijd van die spullen waarvan je ooit dacht ‘goh daar ga ik ooit eens iets mee maken’. En vervolgens ligt het er jaren te verstoffen omdat je eigenlijk geen tijd hebt of als je even tijd hebt heb je geen zin om er iets mee te doen.

Zo ligt er al een hele tijd een apparaat in m’n kast om lekker creatief mee te doen. Een wool knitting loom. Ook wel bekent als Hairpin lace. Een vaag apparaat met 2 ‘handvatten’ en 2 of 3 pennen. Je kan er grappige lussen patronen mee maken en dat bracht mij op een uitdaging; Hoe kan ik hier nou een grappig luchtig truitje, met zulke lussen wordt het vanzelf luchtig, van maken dat iedereen zou moeten kunnen maken.

Dus geen ingewikkelde dingen, maar redelijk rechttoe rechtaan patroon. En toch luxe eruit laten zien zodat iedereen denkt: ‘Hoe heb jij dat nou weer voor elkaar gekregen’ of nog leuker ‘waar heb jij dat truitje dan gekocht’! Dan ga jij natuurlijk glunderen als een gek. 

Maarre hoe doe je dat dan? Nou heel simpel.....

Kilk even op de link hieronder voor de rest van het verhaal


Middagje Pera & Pasha en een Papatya Batik kast vol met kleuren.

Wat doe je dan als je die kasten vol met een mooie kleurrijke nieuwe bollen Papatya Batik tegen komt als je de winkel in komt lopen? Tja dan begin je te dagdromen en te bedenken wat je er nou toch allemaal van zou kunnen maken.....

Laat je geen mouw aanspelden zou je zeggen, maar in week 5 is dat nou net de bedoeling.

Had je na week 4 al een leuk zomers truitje zonder mouwen, dan gaan we hem deze week nog leuke maken door er 2 mouwen aan te haken.

Let deze week extra op in de tekst. Voor maat XXL hebben we bij diverse toeren extra steken om hem net wat comfortabeler te maken. Deze extra steken staan in de toer tussen haakjes !

Hortense de Beauharnais

zou stinkend jaloers zijn geworden op jullie omdat er een sweater gemaakt wordt die naar haar genoemd is. 

In haar tijd kon je niet effe een lekkere zomerse trui aantrekken, maar zat je gewoon lekker weg te zweten in lange jurken. Het liefst van degelijke stof die jaaaaaaaren mee gaat.
Wij pakken het anders aan want in week 4 gaat er schot in de project komen. Hadden we vorige week het deel voor het achterpand......hebben we deze week gelukkig het deel van het voorpand. 

Het gaat steeds meer vormen aannemen. Nog even geduld en je kan hem aantrekken.

 

Daar zijn we weer en week 3 van de Sweater of Hortense staat weer voor je klaar.

En dat komt goed uit want de zon is even  foetsie, dus alle tijd om lekker een stukje te haken aan dit geweldig leuke project. In week 3 haken we alleen het voorpand. Verrassing ! Dit gaat straks een lekkere zomerse trui worden voor als het zonnetje weer terug is.

Hebben jullie trouwens die nieuwe kleuren van de Limited Editions al gezien van Papatya Batiek? Doe tussen e haken door nog meer inspiratie op. Klik hier voor de nieuwe kleuren

Veel haakplezier

 

 

Hortense heeft haar sweater meegenomen om aan haar vriendinnen te laten zien. Dat was niet zo slim want nu hebben we helaas nog geen foto voor je. 
Maar het goede nieuws is dat ze morgen gewoon langs komt en dan kunnen we er mooie detailfoto's van maken.

Klinkt goed hè.... Maar we willen jullie uitdagen door te beginnen zonder foto. Zo leer je gelijk patronen lezen en begrijpen.
Voor de hele slimme onder ons... op de foto van week 1 staan nog net de steken van toer 1 van week 2.

 

Ruilen? Jouw e-mailadres
tegen onze wekelijkse Nieuwsbrief

Laat nu je e-mailadres achter om de beste weekend deals
en het laatste nieuws vrijdagmiddag als eerste te ontvangen!


Natuurlijk delen we je e-mailadres niet met anderen.
Ik wil de nieuwsbrief niet. Klik dan hier en laat dit scherm niet meer zien.