Ozzy Crochet CAL 12 van Holland

Het lijkt wel op een vakantie in eigen land met deze nieuwe CAL van Ozzy Crochet.. Ofwel een kleed met typische dingen die iedereen toch weet te plaatsen in Nederland. Of niet?

We hebben voor de 12 van holland een aantal kenmerkende, bijna iconische items of plekken gevonden en die samengevoegd in 1 groot kleed gehaakt in een filet steek.

In 6 weken tijd haken we door heel Nederland heen. Het uiteindelijke resultaat hangt natuurlijk ook van je garen af maar onze versie werd een prachtig kleed dat niet zou misstaan op je tafel.

 

 

Ozzy Crochet CAL 10 van Belgie

 

En Belgie dan? Die heeft toch ook van die prachtige iconische items en plekken, hebben jullie daar ook iets voor ontworpen? Ja natuurlijk en dus hebben we ook de 10 van Belgie voor jullie.
Voor beide CAL's hebben we diverse pakket voor je samengesteld. Zachte kleurrijke pakketen maar ook in unikleuren. En die variaties dan ook weer in katoenen en acryl versies. Zo is er voor ierdereen wel een leuk pakket te vinden.

 

 

Let op.

Week (deel) 1 van zowel de 12 van Holland als de 10 van Belgie zijn alleen te verkrijgen als kooppatroon. Naast de patronen van week 1 vind je daar ook meer uitleg hoe de delen gehaakt worden.
De bestelpagina's voor de complete pakketten met daarbij ingesloten week 1 en de losse kooppatronen vind je hier

Bridal Shower Shawl Papatya Batik, Para & Pasha

 

Wil je eens een apart soor omslagdoek maken, probeer dan eens de Bridal Shower Shawl.
Deze omslagdoek is voor een beginnend haker of haakster goed te doen en het leuke is dat hij gewoon heel hard gaat.
Door het speelse patroon en de manier van dragen krijgt het een soort diepte werking

detail

 

Bijzonder is hij wel omdat het nou eens geen driehoek is.

Huh hoor ik je zeggen... ik zie toch een driehoek omslagdoek

Autmn Glow original

De blaadjes krijgen weer spectaculair kleuren pallet en vallen weer langzaam van de bomen. Tja de herfst is weer in het and. Maar niet getreurd dan is het de hoogste tijd voor weer een geweldige Mr Cey Cal.

 

8 oktober start de uitgifte van de 1e  van 7 weken durende CAL. Alle weekbestanden en bijbehorende foto's die op de facebook group Crochet Studio staan komen ook hier te staan.

Hoe ging dat spreekwoord ook alweer; 'Waar gewerkt wordt vallen spaanders'. Staan er gewoon een paar oepsie's in een patroon. Het gaat om: Sjaal no 32
Hier is bij het herschrijven van de toernummers iest misgegaan. Het moet dus zijn:

T3: Haak 5 l, 1 v om LR, * 5 l, 1 v om volgende LR *, herhaal *_* nog 95 keer, 2 l, 1 stk in de laatste l (dit is de 1e l van de 5 lossen van T2). Keer om.
T4: Haak 5 l, sla 2 l over 1 v om LR, * 5 l, 1 v om volgende LR *, herhaal het gedeelte tussen *_* tot en met laatste LR, 5 l en haak 1 v op de 3e l van T3. Keer om.
T5: Herhaal T3. Keer om
T6: Herhaal T4. Keer om.

En omdat we zo enthousiast waren staat er een herhaling te veel in. De regel Herhaal T12-14 mag je weglaten.
Tenzij je natuurlijk een heeeeele brede sjaal wil hebben. Maar dan moet je wel wat garen erbij bestellen denk ik.


Nog veel haak plezier!

 

In mei van dit jaar komt de Second Edition uit van de Art Of Yarn en ook dit keer hebben we ruimte gereserveerd voor een
ontwerp van misschien wel van jou! 

 

Maak een uniek (eigen) ontwerp met één van de Mr. Cey Garens en win een eigen plek in de tweede editie van de Art of Yarn.

Wie wil dat nou niet?

Strawberry Scarf

Het voorjaar is weer begonnen, de lammetjes dansen in de wei, het zonnetje schijnt, ohhhh wat zijn we heden blij...... Heb je een zonnesteek of zo hahah.

Maar op het moment van schrijven knalt de zon binnen en begint het voorjaar echt. En bij voorjaar krijg ik altijd weer trek in aardbeien, van die echt ouderwetse zoete en echt rode types.
En laat dat leuk terug komen in de Mr Cey's Strawberry Scarf. Een hele leuke, niet ingewikkelde, omslagdoek voor een zomerse lente dag.

In het midden heeft hij een hele rij verrukkelijke aardbeien bedacht. Hoe leuk!