Hoe ging dat spreekwoord ook alweer; 'Waar gewerkt wordt vallen spaanders'. Staan er gewoon een paar oepsie's in een patroon. Het gaat om: Sjaal no 32
Hier is bij het herschrijven van de toernummers iest misgegaan. Het moet dus zijn:

T3: Haak 5 l, 1 v om LR, * 5 l, 1 v om volgende LR *, herhaal *_* nog 95 keer, 2 l, 1 stk in de laatste l (dit is de 1e l van de 5 lossen van T2). Keer om.
T4: Haak 5 l, sla 2 l over 1 v om LR, * 5 l, 1 v om volgende LR *, herhaal het gedeelte tussen *_* tot en met laatste LR, 5 l en haak 1 v op de 3e l van T3. Keer om.
T5: Herhaal T3. Keer om
T6: Herhaal T4. Keer om.

En omdat we zo enthousiast waren staat er een herhaling te veel in. De regel Herhaal T12-14 mag je weglaten.
Tenzij je natuurlijk een heeeeele brede sjaal wil hebben. Maar dan moet je wel wat garen erbij bestellen denk ik.


Nog veel haak plezier!

Mr. Cey lanceert deze zomer niet alleen zijn allernieuwst publicatie ‘Het grote babyhaakboek’, maar komt ook nog eens met een nieuwe garenlijn special voor het najaar: Mr. Cey Woolly. Mr Cey Woolly bestaat uit 60% acryl en 40% wol zodat je een comfortabel en warm garen krijgt. Dit garen is niet alleen ideaal voor het maken van kledingstukken, maar ook uitstekend te gebruiken voor bijvoorbeeld een lekkere warme deken voor op de bank.

 

Speciaal voor de lancering van dit nieuwe garen heeft Mr Cey een uitdaging voor jou bedacht. Maak een uniek (eigen) ontwerp met dit garen en win een eigen plek in ons allereerste Pera & Pasha Bookazine.

 

Wie wil dat nou niet?

Strawberry Scarf

Het voorjaar is weer begonnen, de lammetjes dansen in de wei, het zonnetje schijnt, ohhhh wat zijn we heden blij...... Heb je een zonnesteek of zo hahah.

Maar op het moment van schrijven knalt de zon binnen en begint het voorjaar echt. En bij voorjaar krijg ik altijd weer trek in aardbeien, van die echt ouderwetse zoete en echt rode types.
En laat dat leuk terug komen in de Mr Cey's Strawberry Scarf. Een hele leuke, niet ingewikkelde, omslagdoek voor een zomerse lente dag.

In het midden heeft hij een hele rij verrukkelijke aardbeien bedacht. Hoe leuk!
 

Mr Cey's Rumors

We hebben gewoon eens wat anders bedacht. deken, sprei, sjaal,muts.... welnee gewoon zo'n heerlijk voorjaars tuniek in grappige ton-sur-ton kleuren. En dan ook 1 die je zo makkelijk kan verandere dat hij in elke maat te maken is. 

 

Meer info over de vele kleurrijke pakketen die wij voor jullie hebben samengesteld?
Klik hier

Omdat er zoveel variaties zijn hebben we hier een handig boodschappenlijstje
Klik hier

 

Omdat niet altijd alles driehoek, rond of ster hoeft te zijn, nu weer eens iets rechts in de collectie sjaals.

Deze sjaal is gemaakt met 2 bollen Cicibebe Kek-Cake die in het midden aan elkaar gemaakt is om te zorgen dat een de voorkant het patroon dezelfde kant op kijkt. Het patroon is lekker open zodat hij ook nog luchtig genoeg is als stola doek.

Deze sjaal is gemaakt met Cicibebe Kek-Cake met een duidelijkk zichtbaar blokken kleur verloop.
Maar je kan hem natuurlijk ook gewoon maken met Papatya Batik of de Papatya Batik Silver versie

Fluttering Leaves (Papatya Batik)

Tja, wat de naam betreft kan je er 2 kanten mee op. Fladderende bladeren passen natuurlijk prima in de herfst maar wat dacht je van de lente.
Eindelijk komt er weer wat groen aan de bomen en met dat straffe windje van vandaag moet ik zeggen dat de treurwilg voor m'n balkon met nieuw blad toch aardig aan het fladderen was.

Dit is weer eens zo'n patroon van een omslagdoek waarvan er 100-en kopiën op internet zwerven en je eigenlijk niet weet waar ze vandaan komen. Vaak zo beschadigd dat je amper kan lezen wat er nou gehaakt moet worden en dat is nou net zo jammer. Dus doe ik wat moeite om een en ander uit te proberen en er iets leesbaars van te maken. Oke soms vind je nog een tikfoutje in mn beschrijving maar dat mag de pret niet drukken. 

Deze is gemaakt met 3 bollen Papatya Batik maar dat is wel heel afhankelijk van je haakstijl. Anders neem je er gewoon 1 extra. Zoals altijd zeg... komt altijd wel op :-)

UPDATE:
Dan heb je het patroon omschreven in tekst, je checkt, dubbel checkt en 3dubbel checkt. En alsof er snachts kaboutertjes stiekum aan de gang gaan....... staat er gewoon tifouten in. Gelukkig hebben we heel veel fijne medehaaksters, dank je wel Yvonne, die niet alleen (terecht) commentaar geven maar ook heel lief meehelpen om de tikfouten eruit te halen. onderstaande link geeft je versie 2 van Fluttering Leaves