Overzicht (gratis) patronen en meer

Rss
Pera Pasha Lammy Cascade Wokkelen
Wokkels

 

Zo... dat was me even een verrassing toen ik jullie die gekke niet eetbare wokkels liet zien op Facebook. Nooit verwacht dat zo een geinig vintage draadje, of is het nou een lint, zoveel reacties zou geven. We hebben wel vaker gekke dingen gedaan, maar dit ging als een ongeleide raket hihi.

 

Ben je benieuwd waar het allemaal over gaat. Kijk dan even naar de video hieronder waarin we je laten zien wat we bedoelen met wokkelen. En daarnaast laten we je in de video ook zien hoe je ermee werkt. Kijk hem gewoon ff lekker op je gemak even helemaal af. Dan word het je straks allemaal veel duidelijker :-)

klik op plaatje voor de link naar video

 

 

 

 

Hieronder vind je het patroon ......

Ozzy Crochet Haak-scheurkalender cover

Ozzy Crochet mijn aller aller aller eerste eigen project! Toen ik de facebook pagina lanceerde waren mensen bang dat ik Pera & Pasha zou gaan verlaten, maar wees gerust mijn vertrouwde stekkie in Pijnacker verlaat ik echt nooit meer!

Graag neem ik je in deze blog mee naar het ontstaan van de Ozzy Crochet.
Zoals weinig mensen wellicht weten haak ik pas 3 jaar. Zoals menig ander begonnen met een omslagdoek in het granny stripe patroon, maar later begonnen het toch stiekem te kriebelen en ben ik begonnen aan een makkelijk vest te haken. Met de haakbijbel naast me, om leuke steken uit te zoeken is het Kimonovest ontstaan. Een heerlijk recht toe recht aan vest wat iedereen kan maken.
Ik was zo trots als een pauw mijn aller eerste echte ontwerp en toen ik zag dat mensen er positief op reageerde ben ik verder gegaan met het maken van lekkere simpele haakpatronen die iedereen kan maken. 

Zo is vorig jaar in oktober al het idee ontstaan van een haak-scheurkalender met leuke quotes, tips maar vooral ook haakpatronen. Maarja in oktober nog even snel 365 pagina’s te vullen voor 1 januari was gewoon niet haalbaar. 

 

Zo aan het eind van de lente werd mij gevraagd om iets te ontwerpen voor de zomer box en wat ook makkelijk door een maatje meer gedragen kan worden en wat ook niet te duur is. Ik ben altijd zelf erg van de eenvoud dus die niet te moeilijk en heb hiervoor het super fijne Mr. Cey Artist gepakt. Deze prachtig acryl, welke beschikbaar is in 60 kleuren, haakt echt super lekker.

Ik heb gewoon eens  een wat grotere haaknaald gepakt dan wat op het etiket staat zodat hij wat losser valt. Door de eenvoud van zijn steken is dit ibiza vest super makkelijk aan te passen zodat iedereen dit past. Of je nou maatje 128 of maat 54 hebt iedereen past dit vest en nog leuker, iedereen die een stokje en een vaste kan haken kan dit vest maken. Het zijn namelijk 2 rechte lappen die ik aan de rugzijde kan heb vast gehaakt. De franjes zorgen voor het hippe ibiza gevoel.
 

Het ibiza vest heb ik gemaakt met slechts 7 bollen Mr. Cey Artist en is zeker ruim maat 52. 

 

Groetjes

Oscar aka Ozzy crochet

Heb jij dat nou ook wel eens, dat je gewoon eens effe lekker wil opvallen in een hip vest en dat het ook nog eens comfortabel moet zijn? Dat je vervolgens op zoek gaat maar eigenlijk alleen van die allerdaagse draadjes tegenkomt waar je nieet veel vrolijke van gaat worden.

Wij hebben het voor je gevonden! Gewoon zo'n draadje waarvan je in eerste instantie denkt. ... wat moet je hier nou mee maken? En dan heb ik hier het perfecte patroon voor dit draadje voor je. Een hele gave en soms lekker heftige gekleurde bomberjack met Fluffy!

We hebben dit keer met een heerlijk simpel patroon waar je niet veel fouten in kan maken en dat ook nog eens lekker snel klaar is. Met het spetterende Papatya Fluffy garen kan je niet hipper voor de dag komen.
Had je ons Papatya Fluffy Promo filmpje al eens gezien op Youtube?  

 


En het fijne van dit garen is, behalve dat het met naald 15 gehaakt wordt, dat je nooit opvallende fouten kan maken. Maakt het jezelf gemakkelijk en haak simpel tussen de stokjes van de vorige toer in plaats van erin. Niemand die het door de fluffy draadjes ziet en voor jezelf super makkelijk!!

 

Misschien herken je dit garen wel uit eerdere foto's, De Fluffy Bodywarmer. Het simpelere zusje van het Bomberjack.

 

Pera Pasha Rijgvest

Omdat we nu zo langzamerhand wel klaar zijn met die winter gaan we eens even lekker wat leuke lente en of zomerse modellen en patronen aan jullie geven.
Gewoon omdat het leuk is om te doen, nog leuker om te dragen en soms ook gewoon eens om weg te geven.

In deze blog gaan we ons model Rijgvest aan jullie laten zien. Het rijgvest is als foto al eens eerder langsgekomen op een van onze Facebook groepen. Het is een combinatie van filet haken en creatief met draad zijn. Het ziet er erg ingewikkeld uit, maar dat valt zo mee !! Voor dit vest hebben we een combinatie genomen van Papatya Batik en Mr Cey Artist.

Soms kan het leven niet roze genoeg zijn.

Met deze Pink Raspberries sjaal komen we denk ik toch al een aardig eind in de buurt. Voor de Mr Cey 'Shawl in a ball' garen hebben we een passend patroon bedacht. Met dit patroon kan je lekker snel een heerlijk warme sjaal maken. Herhaal het patroon in de lengte voor een heerlijke 'sla maar ff lekker om je heen' sjaal. Of herhaal hem in de lengte en de breedte voor een 'kruip er in weg' sjaal. Hoe je hem ook maakt het blijft een wolk roze om je heen.......