Overzicht (gratis) patronen en meer

Rss
Strawberry Scarf

Het voorjaar is weer begonnen, de lammetjes dansen in de wei, het zonnetje schijnt, ohhhh wat zijn we heden blij...... Heb je een zonnesteek of zo hahah.

Maar op het moment van schrijven knalt de zon binnen en begint het voorjaar echt. En bij voorjaar krijg ik altijd weer trek in aardbeien, van die echt ouderwetse zoete en echt rode types.
En laat dat leuk terug komen in de Mr Cey's Strawberry Scarf. Een hele leuke, niet ingewikkelde, omslagdoek voor een zomerse lente dag.

In het midden heeft hij een hele rij verrukkelijke aardbeien bedacht. Hoe leuk!
 

Inca Shawl

Middagje Pera & Pasha en een Papatya Batik kast vol met kleuren.

Wat doe je dan als je die kasten vol met een mooie kleurrijke nieuwe bollen Papatya Batik tegen komt als je de winkel in komt lopen? Tja dan begin je te dagdromen en te bedenken wat je er nou toch allemaal van zou kunnen maken.....

 

Omdat niet altijd alles driehoek, rond of ster hoeft te zijn, nu weer eens iets rechts in de collectie sjaals.

Deze sjaal is gemaakt met 2 bollen Cicibebe Kek-Cake die in het midden aan elkaar gemaakt is om te zorgen dat een de voorkant het patroon dezelfde kant op kijkt. Het patroon is lekker open zodat hij ook nog luchtig genoeg is als stola doek.

Deze sjaal is gemaakt met Cicibebe Kek-Cake met een duidelijkk zichtbaar blokken kleur verloop.
Maar je kan hem natuurlijk ook gewoon maken met Papatya Batik of de Papatya Batik Silver versie

We gaan deze keer voor de rechte sjaals. Nee niet die ouderwetse oma sjaal van 15 cm breed, maar zo een heerlijke rechte sjaal die je kan gebruiken als omslag / stola / creatieve draagwijze sjaal.(zie foto)
Van die puntsjaals/omslagdoeken had ik er ondertussen genoeg in de kast hangen dus ik dacht, we doen gewoon eens effe lekker iets anders. En weet je... je kan er net zulke leuke patronen voor maken. Misschien wel zelfs meer dan voor een puntsjaal

Dus ik heb voor jullie gewoon ff de My Time Shawl ontworpen. Deze is gemaakt met een Mr Cey Blush 2.0 bol. Dit is geweldig lekker verlopend garen met 1000 meter op de bol en nieuw in het Mr Cey assortiment => https://www.perapasha.nl/mr-cey-blush
Mijn sjaal werd 40 cm x 245 cm, dus echt een lekkere joekel op haaknaald 4 mm

Groetjes Au3

Poncho de Lava

Het blijft toch elke keer weer leuk om een patroon te vinden waar kleuren zo lekker in uitkomen. Sommige patronen lenen zich trouwens absoluut niet voor verloopgarens, maar andere daartegen wel. Dus wat zullen we dit keer eens gaan maken? Omslagdoeken genoeg, dekens te veel, maar opeens kwamen we weer een poncho tegen waarvan we hadden... deze moeten we gewoon eens een keer maken maar dan met onze eigen nieuwe kleuren Papatya Batik verloopgarens. Zo een lekkere Boho, Ibiza, Hippie whatever styl poncho voor de wat frissere avonden. 

Wij zijn lekker aan de slag gegaan met een gevonden patroon waarvan de kwaliteit eigenlijk best wel slecht was, maak dat hield ons niet tegen LOL. Dus een beetje puzzelen, wat extra toeren van onszelf erbij. Kilo franjes eraan (Oscar weer helemaal in de 7e hemel). Spontaan bedachten we ons, laten we er eens een foto instructie bij doen. Eens kijken of dat handig is.

Laat ons je creaties zien op onze FB pagina van de Crochet Studio. En vertel ons of je de foto instructie handig vond.

En kijk links onze Poncho de Lava eens stralen. Hij is gemaakt voor een maat M/L met 4 bollen Papatya Batik Lava. Hij is redelijk makkelijk te vergroten en verkleinen zonder dat je daar een mega gevorderde haak(st)er voor moet zijn. 

 

We hebben er weer 1. Zo'n pareltje op internet, zo'n 'lost soul' waar eigenlijk niemand van weet waar ze vandaan komen . Maar eigenlijk te zonde is om niet te laten zien wat je ervan kan maken. We zouden heel graag iemand credits willen geven maar helaas, we weten niet wie...

Maar dat maakt op zich niet uit. Omdat het plaatje niet helemaal kloppend is heb ik er even een uitgeschreven tekst van gamaak die in ieder geval een leuke omslagdoek geeft.

Waarom 'Just a bunch of parachutes' ? hahah dat was het eerste dat me in gedachten schoot toen ik de doek klaar had. Het lijken net allemaal opengeklapte parashutes, aar dan zonder poppetjes eraan.

Wt heb je nodig? Nou gewoon 4 bollen Papatya Batik ( mijne heb ik gemaakt met Papatya Batik Secret) en je krijgt een heerlijk grote omslagdoek die ook gewoon nog lekker luchtig is. 

Ik heb er een rand aan gemaakt met bungelende schijfjes maar je kan je natuurlijk helemaal uitleven.