Pera & Pasha wereld

Rss
Lace Sweater

Je kent dat ook vast wel. In je hobbyhoek liggen altijd van die spullen waarvan je ooit dacht ‘goh daar ga ik ooit eens iets mee maken’. En vervolgens ligt het er jaren te verstoffen omdat je eigenlijk geen tijd hebt of als je even tijd hebt heb je geen zin om er iets mee te doen.

Zo ligt er al een hele tijd een apparaat in m’n kast om lekker creatief mee te doen. Een wool knitting loom. Ook wel bekent als Hairpin lace. Een vaag apparaat met 2 ‘handvatten’ en 2 of 3 pennen. Je kan er grappige lussen patronen mee maken en dat bracht mij op een uitdaging; Hoe kan ik hier nou een grappig luchtig truitje, met zulke lussen wordt het vanzelf luchtig, van maken dat iedereen zou moeten kunnen maken.

Dus geen ingewikkelde dingen, maar redelijk rechttoe rechtaan patroon. En toch luxe eruit laten zien zodat iedereen denkt: ‘Hoe heb jij dat nou weer voor elkaar gekregen’ of nog leuker ‘waar heb jij dat truitje dan gekocht’! Dan ga jij natuurlijk glunderen als een gek. 

Maarre hoe doe je dat dan? Nou heel simpel.....

Kilk even op de link hieronder voor de rest van het verhaal


Middagje Pera & Pasha en een Papatya Batik kast vol met kleuren.

Wat doe je dan als je die kasten vol met een mooie kleurrijke nieuwe bollen Papatya Batik tegen komt als je de winkel in komt lopen? Tja dan begin je te dagdromen en te bedenken wat je er nou toch allemaal van zou kunnen maken.....

Ik had die proefdekens al een tijdje zien liggen in de winkel en wilde dat eigenlijk ook wel eens maken, maar het kwam er maar niet van om dat eens voor te stellen aan Oscar.
Als beginnend breister wilde ik die KAL ook wel eens proberen, ik houd wel van een uitdaging! Met Oscar was ik overeen gekomen om de lapjes te gaan proef breien.

 

 

Peggy Jansen Peters van de Facebook groep Dutch Crochet Talent heeft voor ons de nieuwe haaknaald Tulip Etimo getest.
Lees snel wat zij van deze nieuwe haaknaalden vindt.

Momenteel is iedereen lekker druk bezig met de Blanket of Secrets of met een van de vele andere dekens.
En wat doe je dan als het hobbelt en golft en je weet zeker dat de juiste aantal steken zijn? 

Ruilen? Jouw e-mailadres
tegen onze wekelijkse Nieuwsbrief

Laat nu je e-mailadres achter om de beste weekend deals
en het laatste nieuws vrijdagmiddag als eerste te ontvangen!


Natuurlijk delen we je e-mailadres niet met anderen.
Ik wil de nieuwsbrief niet. Klik dan hier en laat dit scherm niet meer zien.